TEKAŠKA VADBA MLADIH

MOJ PRVI NASTOP NA DRŽAVNEM PRVENSTVU

Pa smo šli! 
Po daljših pripravah, napornih treningih in trenerjevih spodbudnih besedah sem se v nedeljo, 24.9.2017 skupaj z drugimi odpravila na državno prvenstvo v cestnem teku na 10 km.
Še napol zaspani smo se zjutraj odpeljali v Slovenske Konjice in se že v avtu obremenjevali s tem kaj nas čaka.
Ko smo prispeli, smo se preoblekli ter se začeli ogrevati, živčnost se je stopnjevala. 
...še zadnji raztegi, odhodi na stranišče..itd.
A počasi je vseeno napočil čas, da se postavimo na štartno mesto. Prebili smo se v ospredje, da bi se izognili gneči in ob začetnem zvoku pričeli s tekom. No, meni "prednost" na začetku ni bila v korist, saj mi je šlo prvih 5 km bolj slabo. Noge sem že imela težke, pa še proga je bila malenkost navzgor. Zatem pa sem se utekla in zadnja 2 km pohitrila. V končnem kilometru mi je nasproti pritekel še trener, kar mi je dalo še dodatno motivacijo za zadnji del, kjer sem prehitela še kar nekaj tekačev. In končno cilj!

 Za mano je bilo prvih 10 km na tekmi, katerih me je bilo pošteno strah in ki so se mi vlekli že od samega začetka. Tako smo počakali le še na razglasitve, kjer sem dobila svojo prvo medaljo na državnem prvenstvu. Zadovoljni z dobrim tekom smo brez slabe vesti odšli na trojanske krofe. :)          Pia Hozjan

 

Logatec, 7.oktober - logaški tek

Po zaslugi organizatorjev, ki so vložili ogromno truda in pomoči Občine Logatec, je na logaškem teku nastopilo izredno vleiko otrok. Tudi večina tistih, ki vadijo v našem društvu. V zelo zanimiveih tekih so se vsi pošteno trudili, nekateri pa so tudi zmagovali. Organizatorjem je uspela res lepa prireditev, ki bi morala tudi otrokom dati motiv za tek.

Velenje, 10.september - DP U16

Na državnem prvenstvu za kategorijo U16 je Jakob Medved pritekel bronasto medaljo v zanimivem, taktičnem teku.

 

V sredo, 30.8. so naši mladi atleti nastopili na tekmi ''mladi upi atletike'' v Domžalah.

Teja, Sara in Martin so se trudili po najboljših močeh. So na poti domov ugotovili, d abo treba več trenirati.

 

V soboto 26.8. so na Vrhniki odlično tekli naši mladi tekači na 5km:

1. Medved Jakob 

3. Hozjan Pia

10. Vitulić Jure

12.8. sta Teja in Martin nastopila v tekmi za notranjski tekaški pokal  - tek po medvedovih stopinjah in bila na 3. in 4. mestu. To je v družbi odličnih mladih biatloncev iz Loške doline odličen rezultat.

 

Živeti s športom pomeni biti svoboden kot ptica. Zares iskrena hvala, ker letite z nami.