Zanimivi dogodki

ADVENT ADRIA MARATON CRIKVENICA

Pa smo uspešno zaključili našo tekaško sezono s tekom v Crikvenici. Zadnji del priprav je bilo kar težko, saj se je začela prava zima in je volja opešala. Najbolj vneto so se pripravljali naši mladi tekači in tudi najbolj zagnano so tekli. Sicer pa je bil za njih tudi 5km dolg tek pravi maraton. Po videnem se nam za tekaško bodočnost ni bati.

V soboto, ob prihodu v Crikvenico je bilo prav grozljivo in upanje na kakšen lep in uspešen tek minimalno. Mraz in strašen veter sta bila za opazovati le skozi okno tople sobe.  Še dobro, da je bil start in cilj teka pred hotelom. V nedeljo pa smo se prebudili v hladno in sončno jutro tako, da se je razpoloženje izboljšalo. Po zajtrku so se začele zadnje priprave, masaža in lepljenje energijskih trakov in je bilo pa treba iti na ogrevanje. Najprej tekači na 21km, mladi in ostali tekači na 5km so nas pospremili na pot in potem so z velikim veseljem in malo strahu tudi sami šli na start. V glavnem smo bili kar vsi zadovoljni z doseženim, po teku smo šli na malico in počakali na razglasitev rezultatov in nekateri na zaslužena priznanja. Poleg dobrega teka Karmen je bilo najlepše videti naše mlade tekače, kako so bili navdušeni nad pretečenimi kilometri.

Pred povratkom smo popili še eno kavo in se dogovorili za nekaj tekem prihodnjo pomlad.

 

 

TUDI TEKAČI ŠD TEK JE LEK SMO BILI DEL SLOVENSKEGA TEKAŠKEGA PRAZNIKA

22. Ljubljanski maraton je nedvomno dogodek, ki se dotakne vsakega ljubitelja teka. Res je, v teh 22 letih je postal pravi veliki mednarodni maraton. Tudi mi ga spoštujemo in smo se temu primerno nanj pripravljali in se ga na koncu množično udeležili. To srečo, da imaš tako lepo organiziran maraton v bližini, je pač treba izkoristiti. In smo jo tako, da smo prijavili 30 naših tekačev za nedeljske teke, še nekaj jih je teklo za svoja podjetja, v soboto so pa nastopili skoraj vsi otroci, ki trenirajo pri nas.

Pridno smo tekli in se po najboljših močeh borili proti poškodbam in utrujenosti. Pri vsem tem nam pa volje ni nikoli zmanjkalo. V  zadnjem mesecu se nam je pridružilo še nekaj tekačev, ki sicer tečejo sami, a so ugotovili, da bo učinek vadbe boljši, če bodo v skupini, kjer delamo veliko in predvsem kvalitetno. V začetku smo veselo tekali okrog Sekirice in Kališ, v zadnjem času pa smo se preselili v Zapolje, kjer smo naredili ob sredah nekaj koristnih in zahtevnih treningov. Zadnji teden smo sicer tekli bolj lahkotno, se je pa začelo živčno pripravljanje na tekmo. V četrtek smo razdelili štartne številke sledili so resni pogovori o izbiri opreme, pitju in prehrani pred in med tekmo, kakšen tempo bo najprimernejši in v kateri boks se je smiselno postaviti. Vse tako, kot to delajo čisto pravi tekači.

Na sobotnih otroških tekih so za svoje šole tekli tudi mladi člani ŠD Tek je lek, ki že pridno  vadijo v našem društvu. Hrabro so se podali na progo in si nabirali tekmovalne izkušnje za prihodnje zmage. Oba  Jakoba sta bila čisto spredaj, ostali so se pa uspešno borili z nadebudno množico. Malo smole so imeli otroci od 3.-5. razreda, ker so tekli skupaj in so bile prevelike razlike v starosti, da bi imeli vsi enake možnosti. Matic in Lina sta pa bila uspešnejša, ker sta tekmovala s svojimi vrstniki.

Nedeljsko jutro je bilo res nekaj posebnega. Že zgodaj zjutraj so bile kolone vozil proti mestnemu središču , kjer je bil start. Prva borba je bila seveda za parkirni prostor, saj je želja večine priti čim bližje. Naše zborno mesto je bilo pred Dramo. Pričakalo nas je malo megleno a lepo dopoldne s prijetnimi temperaturami za tek, vetra je bilo pa občutno preveč. Energija in napetost je hitro naraščala že pred startom teka na 10km. Tudi tukaj smo imeli nekaj svojih tekačev in tekačic. Imeli smo oba Jakoba v prvi vrsti, ki sta tudi na koncu ostala zelo blizu najboljših, čeprav sta že v soboto dobro tekmovala na šolskih tekih. Vsi ostali pa po svojih zmožnostih veselo in brez težav do cilja.

Tek na 21km je bil večji izziv za nastopajoče in tudi obrazi so bili precej bolj zaskrbljeni.  Še nekaj gasilskih slikic in odhod na start, kjer je bila kar huda bitka za ugoden položaj. Medtem, ko so se tekači trudili na cesti, so spremljevalci čuvali njihovo opremo, kar je bilo na koncu tudi pošteno utrujajoče. Sledilo je nestrpno pričakovanje najprej najhitrejših in potem naših članov. Eni sicer niso bili najbolj zadovoljni, saj je bilo za boljše rezultate preveč vetrovno, proga pa nekaj sto metrov predolga. To je malo pokvarilo sliko celega teka, vendar nismo preveč obupavali, ampak hitro sklenili, da bo drugo leto bolje. Vsi smo srečno opravili s progo brez prehudih težav in sklenili, da nadaljujemo za naslednji izziv. Počakali smo še naše maratonce, videli, da sta Mojca in Matjaž uspešno prestala prvi nastop v maratonu in se odpravili proti domu.

Na Ljubljanskem maratonu smo bili skoraj vsi člani ŠD Tek je lek lepo vidni v naši opremi, videli smo pa tudi veliko drugih tekačev iz Logatca, kar pomeni, da smo Logatčani aktivni in lepo skrbimo za svoje zdravje. Okrog 50 naših tekačev pomeni, da smo dejavni in prispevamo svoj delež h krepitvi zavedanja o pomenu gibanja za zdravje.

 

Takole je pa Jakob tekel v vodeči skupini na 10km.

 

 

NAŠI TEKAČI NA PORTUGALSKEM

Za vse je kriv Vasco da Gama  

V nedeljo 15.10.2017 smo se Nataša, Boris in moja malenkost, vsi Drašlerjevi  člani ŠD TEK JE LEK udeležili polmaratona Rock 'n' Roll Marathon Series na Portugalskem , natančneje v Lizboni. Jutro je obetalo vroč dan, zato smo se primerno oblekli in ob 8.30 skočili na znameniti rumeni tramvaj št. 28, ki je vsak dan neutrudno sopihal mimo našega stanovanja . Vsi s štartnimi številkami smo imeli namreč za vsa prevozna sredstva ( tramvaj, metro, avtobus,... ) po mestu, brezplačno vožnjo . Na štartno črto nas je pripeljal avtobus preko mostu Vasco da Gama in nam tako ponudil panoramsko vožnjo še na drugo stran in nato nazaj do sredine mostu, kjer je bil start. Po poku pištole se je začelo garanje. Po prvih 5-ih kilometrih ` hinavskega` klanca, smo komaj čakali na hidracijo. Na prvi postojanki nas je pričakala voda in rock`n roll glasba. Potem pa gor in dol, gor, dol…kdo bi si mislil, da je Lizbona tako razgibano mesto. Vodne postaje so si sledile tematsko. Najprej voda, potem napitki, gelčki in na koncu že sadje. Rešilni avtomobili , ki so stali ob poti, so imeli z vsakim kilometrom več obiska. Ker …je bilo reees vroče. Na 15. kilometru je kazalo 32 stopinj !!! Pri 17. kilometru pa se je začela cesta naglo vzpenjati … ampak ne zaradi fatamorgane ...vse tja do dobrega 19. kilometra. No vsaj čisto na koncu , so se nas usmilili in smo se proti cilju spuščali do trga Praça do Comercio. Za odrešilno linijo nas je čakala medalja in SLADOLED , ki nam je malo shladil naša utrujena in razgreta telesca. Rezultati so bili razmeram primerni, vendar smo bili na koncu vsi zadovoljni.

 Potem pa še do kolen v reko Tajo in na zasluženo pivo !

 

Breda Drašler

 

MARATON BOVEC

16.9. smo se udeležili bovškega maratona. Kljub dežju je bilo super. Uživali smo v lepi dolini Soče in ob gostoljublju organizatorjev, manj pa v deževnem vremenu. Vseeno pa je bil za nami lep tekaški vikend.

 

 

NOČA DESETKA NA VRHNIKI

V soboto, 26.8. smo bili na nočnem teku na Vrhniki. 9 naših tekačev je bila na koncu najuspešnejša skupina, saj smo imeli dve zmagi, eno drugo in eno tretje mesto absolutno, pa še po kategorijah smo dobili kup medalj in nagrad. Super uspešen večer za nas.

 

 

PRIHODNJE DEJAVNOSTI

Prednovoletno srečanje 19.12. v Zapolju za člane in simpatizerje društva.

Prijave na Beograjski maraton.

Živeti s športom pomeni biti svoboden kot ptica. Zares iskrena hvala, ker letite z nami.