Zaključek sezone

Tekači ŠD Tek je lek smo zaključili tekmovalno sezono v letu 2018. Zadnji tekmovalni vikend smo začeli v Štanjelu, kjer so nekateri nastopili na zadnjem teku za primorski pokal. Dobro je šlo Teji Mišič, ki je bila 11., med mlajšimi pa tretja. Tudi Martin je tekel solidno za svoja leta, saj je bil naš najhitrejši  tekač. Nastopilo je še nekaj starejših, ki so uživali v teku po Krasu in tudi kasneje ob pokušanju dobrot Krasa. Na zaključni prireditvi sezone sta Manca Žibert in njen brat Matic dobila pokale za skupno uvrstitev. Manca za zmago, Matic za drugo mesto s tem, da je Manca zmagala prav vse teke v celem letu. ttps://www.sla.si/s15/118.jpgOd tam smo se preselili v Crikvenico na maraton, ki je postal tradicionalen zaključek tekmovalne sezone. Naši mladi tekači so nastopili na krajši 5km progi, Stane in Miro pa na 21km. Prišli smo v soboto in preživeli lep dan na morju, zvečer smo šli na testeninko, ki je letos ponudila pestro in okusno izbiro.   

V nedeljo smo naredili nekaj gasilskih slik in se podali na start. Pogoji za tek so bili odlični in tudi veliko število tekačev je ustvarilo dobro tekmovalno vzdušje. Med mladimi sta bila Matic in Manca zelo hitra, vsi pa navdušeni nad tekom. Miro in Stane sta se podala na 21km, izkoristila sta prijazne pogoje za tek, tekla zelo dobro in dosegla najboljše rezultate letos. S tem so naši tekmovalni cilji v glavnem izpolnjeni in po novem letu bomo z novo energijo začeli priprave za pomladanske tekme.

Palmanova

Za konec sezone smo nastopili še na malem maratonu v Palmanovi. V odličnem vremenu in organizaciji se je dalo dobro teči, kar je Karmen res izkoristila in tekla svoj najboljši tek. Drugo leto pa baje tudi maraton.

Na Ljubljanskem maratonu

Tako lepo vreme smo imeli celo jesen, da smo se prav razvadili. Skoraj vse treninge smo naredili v odličnih pogojih zato smo toliko bolj napeto spremljali zadnje dni vremensko napoved in upali, da se bodo vremenarji tokrat zmotili. A glej ga zlomka, zadnje čase so neverjetno natančni. Seveda ni nihče pomišljal, da zaradi dežja ne bi tekel na Ljubljanskem maratonu. Je bilo pa zaradi slabega vremena manj gledalcev ob progi. 

Sobotno popoldne je bilo namenjeno šolskim tekom in tudi tam so naši mladi tekači odlično opravili svojo nalogo. Najprej so tekli nižji razredi in Manca se je pogumno borila s starejšimi in prišla 3. v cilj. V tekih višjih razredov so bili Matic, Tian in Teja povsem enakovredni najboljšim in bodo v prihodnjih letih tudi zmagovali.

V teku srednješolcev je Jakob Medved tekel odlično in bil na koncu absolutno 3., čeprav je od večine mlajši. V nedeljo je pa na 10km pritekel do 9. mesta tako, da je bil zanj Ljubljanski maraton res uspešen in naporen.

Nedelja se je začela po napovedih in mi smo se opremili z vrečami za smeti, ki smo jih oblekli in potem pred začetkom odvrgli. Sicer nismo ostali suhi, je pa zadržalo nekaj toplote. Prvi so se po dežju zapodili tekači na 10km. Lep pogled na nepregledno množico veselih in mokrih tekačev. Prvi so bili mokri malo manj, potem pa je padalo vedno bolj tako, da se je splačalo potruditi hitro v cilj in na suho. Največ naših tekačev je bilo na 21km in tudi najbolj so bili navdušeni na cilju. Večina je tekla svoje najboljše rezultate oziroma tako, kot so si želeli. Mokri, malo utrujeni in veseli smo se dobili v našem lokalu. Letos smo imeli tudi kar 4 naše maratonu. Medtem, ko je Stane izkušen maratonec in je suvereno opravil z zahtevno preizkušnjo v odličnem času, sta Dare in Radovan tekla v okviru tega, kolikor sta uspela teči to jesen. Bilo je težko, a sta bila uspešna. Naša Tina pa je nastopila na svojem prvem maratonu. Zelo pridno je tekla že poleti in potem celo jesen tako, da je bila dobro pripravljena, vseeno pa jo je bilo kar malo strah. Teka se je lotila pogumno in z manjšimi težavami ga je tudi uspešno zaključila.

Glavni tekaški dogodek te jeseni je za nami, sedaj bomo pa našli kaj novega tako, da bo motiv za nadaljevanje našega dela, saj bi bilo škoda opustiti vse zgrajeno.

 

Tekaški izlet na Krk

Ta vikend je večja skupina tekačic in tekačev ŠD Tek je lek tekla trail na otoku Krk. Bilo je čudovito vreme tako, da so se nekateri tudi kopali,

vsi so pa uživali v skoraj poletnih temperaturah in ravno pravem številu turistov. Trail tekma pa tudi taka, kot običajno traili. Malo manj nervoze na začetku, potem pobijanje po ostrih kamnih, ki jih ni hotelo zmanjkati in na koncu vsi zadovoljni, da so uspešno pritekli in prehodili do konca. Večina je tam preživela prijetne tri dni. Končna ugotovitev je bila, da bo treba kaj podobnega kmalu ponoviti. Verjetno kar čez mesec dni v Crikvenici na Miklavževem maratonu.

Sedaj pa sledijo zaključne priprave na Ljubljanski maraton.

 

Naši nastopi na tekmah

Logaški dobrodelni tek

Danes smo se udeležili logaškega dobrodelnega maratona. Nastopili smo v vseh tekih in tudi zmagovali smo.

Najprej so naši mladi fantje zmagali na otroškem teku, potem so šli pa še na 5km, kjer je bilo največ naših in tudi najbolj so bili uspešni. V ne posebno močni tekmi je z veliko prednostjo zmagal Jakob Medved, no kmalu za njim pa njegov mlajši bratec in Martin. Pa še dva mlajša sta poskusila kako je tek na 5km in sta bila zelo navdušena. Na 10 km nam sicer ni uspelo zmagati a smo bili vidni z uvrstitvami med 10. Pri dekletih pa je Karmen zmagala, Tini pa je kljub dobremu teku malo zmanjkalo do medalje. Najbolje pripravljeni so se pa podali na tek na 21km, kjer sta največ pozornosti in odobravanja požela Stane in Ajda, ki sta tekla v ozadju in se borila do konca.

 

Zadnji septembrski vikend smo se člani  ŠD Tek je lek trudili na več krajih. V soboto so naši mladi tekači odlično tekli na Logaškem teku. Manca in Matic zmagujeta kot vedno, za gledalce sta tekla Matej in Matevž, ki sta prikazala lep finiš za četrto mesto v tekmi z leto starejšimi tekači. Prav tako je v taktično odličnem teku Teja pritekla do četrtega mesta med smučarkami tekačicami, ki je morala tudi teči s starejšimi. Nastopili so skoraj vsi naši mladi tekači in bili vsi lepo uvrščeni, kar pomeni, da pridno tečejo na treningih. Treba je pohvaliti TSK Logatec za odlično izvedeno tekmovanje, posebno pohvalo si pa zaslužijo s tem, ko so uspeli pripeljati na tekmovanje tako število mladih, kar je redko in je zato še toliko lepše to gledati.  

V nedeljo smo nastopili tudi na državnem prvenstvu v cestnem teku na 10km v Slovenskih Konjicah. Kar številna zasedba našega društva je bila a so nekateri, ki niso registrirani kot treba, nastopili v odprtem teku. Jakobu tokrat tek ni najbolje uspel, so pa zato ostali člani družine Medved tekli odlično. Mama je bila kar druga v svoji kategoriji za Mojco Habič, ki je pa v absolutni kategoriji končala na neugodnem  četrtem mestu. Zelo lepo je tekel svojih prvih 10km Martin Mišič. Pogumen fant, ni kaj! Do prvega mesta v kategoriji je uspel prilesti tudi naš trener, ostali so bili pa tudi uspešni. Lepo tekmovanje in še lepše vreme.

Lepo vreme so pa izkoristile tudi ostale naše tekačice, ki niso šle na Konjiški maraton ampak na v hrib. Podale so se na Stol. Opreme so sicer imele za hudo zimo, bilo je pa prijetno toplo tako, da so preživele dan v kratkih rokavih.

 

 

V petek, 21.9. smo sodelovali v akciji Občine Logatec ob dnevu brez avtomobila. Na Cankarjevi cesti smo imeli svojo stojnico, kjer smo predstavljali našo dejavnost in skrb za več gibanja in zdravja vseh.        

V Celju je potekalo Balkansko prvenstvo veteranov v atletiki, kjer je uspešno nastopilo tudi nekaj naših članov. Mojca Habič je bila posebno uspešna z zlato in srebrno medaljo v tekih na 800m in 1500m. pa še nekaj medalj smo dobili.

Manca Žibert je bila v Cerknem spet prva v krosu za primorske pokalne teke in je tako tudi skupna zmagovalka sezone.

Naporen vikend smo zaključili v nedeljo s tekaškim dnevom, ki smo ga pripravili v sklopu dobrodelnega maratona v Grajskem parku, kar je bilo tudi v sklopu prireditev ob prazniku Občine Logatec. V ne preveč prijaznih pogojih smo spremljali maratonca Bogomirja Dolenca tako, da smo izmenično tekli z njim. Bilo je dosti naših tekačev in tudi skupina naših mladih nadebudnežev je naredila kar nekaj krogov, potem pa so fantje morali še malo mučiti žogo. Škoda le, da je bilo hladno in deževno tako, da so bile spremljajoče dejavnosti slabo obiskane. Tekači smo pa opravili dober trening in to je bil še zadnji zares dolg tek pred Ljubljanskim maratonom. Po teku smo se kar kmalu porazgubili, saj je bilo hladno, bili smo utrujeni in mokri, pa  še čas kosila je bil. Vseeno pa smo opravili dobro delo in dobrodelnemu tekaču malo pomagali v boju s kilometri.

 

Bovec maraton 2018

Lep tekaški vikend je za nami. Veliko naših tekačic in tekačev je teklo na maratonu v  Bovcu. Tokrat smo imeli vsaj za  spremljevalce tudi prijazno vreme, vse skupaj smo izkoristili za lep izlet. Večina je odšla v Bovec že v petek proti večeru in potem tudi nedeljo izkoristila za potepanje pa hribih v okolici. Tek je pa v Bovcu nekaj posebnega. Malo manj tekmovalnega stresa, zaradi razgibanega terena in lepe okolice pa kilometri kar hitro ostajajo za tekači. Bili smo ena najštevilčnejših skupin in tudi najuspešnejših. Večina je tekla na 21km, Stane pa se je trudil na 42km. Štirje naši so prišli celo do medalj. Še posebno dekleta so bila v novi klubski opremi lepo vidna in so jo z veseljem nosila.

 

V nedeljo so pa naši Jorasi na Bolle teku na Bledu naredili odličen družinski tek in bili na drugem mestu.

 

Aktiven vikend 8.-9- september 

V soboto so naše tekači in še posebej tekačice veselo in uspešno tekli na Triglav teku na Brdu pri Kranju. Lepa skupina naših deklet se je spopadla z 10km dolgo progo in vse so kljub vročini in težki progi uspešno pritekle do cilja. Dobro je tekla tudi Teja, ki je najmlajša med njimi.  Pa tudi fantje so se trudili po svojih najboljših močeh. Za hitrejše teke bo treba pa imeti boljše pogoje. Lepa prireditev in lepo vreme je bilo dovolj, da so si naredili lep tekaški izlet na Gorenjsko, bila je pa to dobra priprava za naslednji vikend, ko gremo še bolj številčno na bovški maraton.

V nedeljo smo nadaljevali z našimi aktivnostmi. Naši mladi tekači so tekli okrog Bloškega jezera za notranjski tekaški pokal, kjer se Teja pogumno bori z dve leti starejšimi biatlonkami iz Loške doline.

 

V sklopu septembrskih dejavnosti ob občinskem prazniku smo šli na Srnjak, najvišji vrh Logatca. Nekaj naših tekačev je teklo, večja skupina nas je pa hodila in smo v lepem jesenskem dopoldnevu naredili nekaj koristnega za zdravje in dobro počutje. Presenetljivo je bilo med pohodniki več Logatčanov, ki še nikoli niso bili na Srnjaku.

 

Nočna desetka na Vrhniki

Pa smo začeli z jesenskimi tekaškimi nastopi. Kot se spodobi, smo se najprej preizkusili v bližini. Po zelo turobnem dnevu se nas je vreme usmililo in na  

 tek smo se lahko pripravili na  suhem. Nas je pa med in po teku toliko bolj namočilo. Lepa skupina nas je bila in tudi naši mladi tekači so se pogumno podali na pot. Lepo je bilo videti naše klubske majice že na startu v prvih vrstah, še lepše pa seveda na koncu. Tako je na krajši progi po pričakovanju zmagal Jakob Medved, pa tudi Tian, Martin, Matevž in Teja so bili uspešni. Na daljši smo imeli pa močno žensko ekipo, kjer je Jerca zmagala, Karmen pa je bila kmalu za njo in je bila druga v kategoriji. Organizatorji so se potrudili in naredili prireditev prijetno, ki je kljub dežju potekala zelo tekoče in še kopico nagrad smo pobrali. Sedaj pa gremo naprej, saj je bila to dobra spodbuda in potrditev, da smo bili pridni to poletje.

 

Tekaški dan nedelja, 19.8. 2018

Na to pozno poletno nedeljo, ki je bila peklensko vroča, smo naredili prvega od tekaških dni v pripravah na Ljubljanski maraton. Dobili smo se malo pred deveto uro,  nekateri smo popili kavico v Grajskem parku Vitez in točno ob 9.00 smo začeli. Bilo nas je več kot 20 in še kasneje so se nam nekateri pridružili. No, nekateri so že prej naredili krog ali dva, da ne bi lovili kilometrov ravno ob 12h. Imamo nekaj pogumnih tekačev, ki so se prijavili na pravi maraton v Ljubljani in jim ne kaže drugega, kot pridno nabirati kilometre. Trenutno  jim to gre super, saj so jih že v prvem poizkusi pretekli več kot 30km. Nekaj let nazaj smo bili pa zelo ponosni, ko so najboljši naredili 20km. Torej zelo lepo napredujemo in priporočamo vsem ljubiteljem teka, da se nam pridružijo. Razlika v razvoju sposobnosti je v naši družbi očitna.

Tekli smo v več skupinah glede na sposobnosti in želje posameznikov na stalnem krogu okrog Tičnice, na Martinj hrib in pod Sekirico nazaj v Grajski park Vitez, kjer smo imeli okrepčevalnico in našo Barbaro, brez katere tekaški dnevi ne bi bili taki, kot so. Prišla je večina naših tekačev in še nekaj tekaških prijateljev iz Logatca in okoliških krajev. Po končanem teku smo počakali še najbolj vztrajne ob pijači in prijetnem pogovoru, kako bomo delali naprej. Pa tudi kaj bolj sproščenega smo se pogovorili in se imeli to nedeljsko dopoldne lepo. Čez dva tedna pa vse skupaj ponovimo. Vabljeni.

Prireditev sofinancira Občina Logatec.

Živeti s športom pomeni biti svoboden kot ptica. Zares iskrena hvala, ker letite z nami.