Cilji delovanja društva

Z našim delom kot rekreativno vadbo smo začeli že pred uradno ustanovitvijo društva tako, da imamo organizirano rekreacijo v Logatcu že več kot 10 let. Cilj je bil zainteresiranim ljubiteljem gibanja v naravi pomagati, da v družbi podobno mislečih, s primerno aktivnostjo, skrbijo za svoje zdravje in dobro počutje. Trudimo se s smiselno, varno in kvalitetno vodeno vadbo narediti čim več koristnega za svoje zdravje. To je za večino ljubiteljskih tekačev primarnega pomena. Kasneje smo se začeli udeleževati množičnih rekreativnih maratonov, kar nam služi kot motivacijski element in tudi vadbo je tako lažje usmerjeno voditi in meriti svoj napredek. Seveda pa tekmuje vsak sam s seboj. Se pravi, da imajo mlajši cilj izboljševati svoje sposobnosti, malo starejši pa jih ohranjati oziroma čim počasneje popuščati.

Tekmovalci

V društvu imamo tudi nekaj mlajših aktivnih tekačev, ki jim pomagamo pri čim boljši pripravi na tekaške preizkušnje. Nudimo jim strokovno vodstvo, drugi tekači pa jim po svojih močeh pomagajo pri težkih treningih.

Mladinska atletika

Zelo se trudimo narediti močno in številčno skupino mladih tekačev. Dokler nismo imeli zadostnega števila mladih, ni bilo pravega vzdušja in so otroci obupali, v zadnjem času pa nam gre vedno bolje. Imamo tudi boljše rezultate in otroci so bolj motivirani za treninge, ki pa so v mlajših skupinah bolj igra. Se pa redno udeležujemo različnih tekmovanj in je kar zanimivo. Poskušamo imeti eno vadbo tedensko tudi v Gornjem Logatcu.

Klubska pripadnost

Od začetka našega delovanja gradimo na pripadnosti društvu. Vsi naši vadeči so člani društva, z veseljem nosijo opremo z našim logotipom in nastopajo na tekmovanjih za ŠD Tek je lek. Tudi na tekmovanja običajno gremo skupaj, posebej se pa pripadnost pokaže na tekaških dnevih, kjer z veseljem po teku posedimo in se še malo družimo. V takem duhu vzgajamo tudi našo mladino, ki se z veseljem in ponosom predstavlja pred sošolci in domačimi, da so člani ŠD Tek je lek. Sedaj se trudimo, da bomo vzgojili tudi svoje vaditelje in trenerje, ki bodo delali z mladimi. Mislimo, da je pripadnost skupini ključna za uspešno delovanje.

Imamo zgledno urejeno spletno stran in FB profil, objavljamo pa tudi na portalu ''Moja občina''. Dejavno se vključujemo v športne in humanitarne akcije na področju Logatca.

Živeti s športom pomeni biti svoboden kot ptica. Zares iskrena hvala, ker letite z nami.